Melior Nieuws

Het streven is dat u minimaal twee keer per jaar een nieuwsbrief van ons ontvangt. Hierin informeren wij u over de ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen voor gemeenten, provincies en waterschappen.

Nieuwsbrief 1

31 juli 2014

Onze eerste nieuwsbrief is een feit: MELIOR NIEUWS.

Het streven is dat u minimaal twee keer per jaar een nieuwsbrief van ons ontvangt.
Hierin informeren wij u over de ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen voor gemeenten, provincies en waterschappen.

In deze eerste nieuwsbrief stellen wij een aantal collega’s en partners aan u voor.

Melior biedt verzekeringsoplossingen speciaal gericht op de publieke markt. Wij willen u daar graag deelgenoot van maken om zo samen met u tot de juiste verzekeringsoplossingen te komen.

Daar hebben wij uw hulp bij nodig.

U bent de markt en u bepaalt op welke wijze wij in de markt opereren.
Daarom zien wij uw wensen en opmerkingen graag tegemoet.

Deze kunt u mailen aan info@meliorverzekeringen.nl

Namens alle collega’s van Melior Verzekeringen wensen wij u veel leesplezier toe!

Bertil Postema
directeur


In dit nummer:


Landelijke bijeenkomsten:

Enkele weken geleden heeft Melior introductie bijeenkomsten in Zwolle, Amsterdam en Eindhoven gehouden. In totaal waren er ruim 90 gemeenten, provincies, waterschappen en vertegenwoordigers van gezamenlijke inkoopafdelingen aanwezig. Meer dan 40 gemeenten hebben persoonlijk om informatie gevraagd en inmiddels ontvangen. De presentatie werd mede verzorgd door Lengkeek Laarman & de Hosson.

Wij danken de bezoekers voor hun komst en hopen ze binnenkort weer te mogen ontmoeten.

Wit u ook informatie ontvangen over Melior en haar producten, stuur dan een mail naar: b.postema@meliorverzekeringen.nl of info@meliorverzekeringen.nl


Website:

Melior Verzekeringen heeft ook haar eigen website, namelijk www.meliorverzekeringen.nl
Via deze site krijgt u toegang tot onze voorwaarden en aanvraagformulieren.

Wij hopen u snel als bezoeker op onze site te mogen begroeten!


Wie is Wie?

Melior Verzekeringen is een bedrijf in opbouw. Na het vertrek van de OVO is er een monopolie ontstaan. Dit werd door de markt als onwenselijk beschouwd. Daarom hebben wij ons gericht op aansprakelijkheidsverzekeringen voor gemeenten. Via onze “moeder“ Mandatis B.V. brengen wij onder de naam Melior Verzekeringen een uniek product op de markt.

Welke collega’s zijn dagelijks bij Melior betrokken?

Bertil Postema
Directeur van Melior en het gezicht van onze organisatie. U komt hem tegen bij bezoeken aan gemeente en bijeenkomsten. Hij werkt ruim 20 jaar in de overheidsmarkt, kent de markt en de mensen. Voor vragen of verzoeken kunt u dagelijks contact met hem opnemen.

Niels Nijhuis
Eigenaar van Mandatis en als zodanig verantwoordelijk voor Melior. Nadat hij, via Mandatis, ruim 7 jaar geleden Alpha Denemarken had geïntroduceerd als brandverzekeraar voor de gemeentelijke markt is hij betrokken geraakt bij de overheidsmarkt. Via zijn netwerken is het contact ontstaan met Amlin UK die als risicodrager voor deze polis optreedt.

Mayke Oosterbroek
Volmachtdirecteur en verantwoordelijk voor de voorwaarden, de clausules en de premies. Zij is de spin in het web en dagelijks betrokken bij Melior Verzekeringen.

Sandra van der Wal
Voert het secretariaat bij Melior en onderhoudt de contacten met iedereen die bij Melior is betrokken. Sandra controleert de aanvragen via de Europese en onderhandse aanbestedingen. Zij is de contactpersoon voor al uw niet verzekeringstechnische vragen.

Yvonne de Jong
Senior schadecorrespondent met al ruim 40 jaar ervaring.

Barend Buter
Senior schadecorrespondent met al ruim 30 jaar ervaring.

Uiteraard verwachten wij dat de komende maanden het personeelsbestand nog meer zal groeien. Dit is afhankelijk van het aantal klanten dat via ons verzekerd wordt. Wij laten u in de volgende nieuwsbrief graag kennismaken met eventueel nieuwe collega’s.

Heeft u veel ervaring in de acceptatie en schadebehandeling van aansprakelijkheidsclaims voor overheden? Wellicht wilt u ons team in Oldenzaal komen versterken? Stuur dan een mail en wij nemen z.s.m. contact met u op.


Onze verzekeraar:

Onze verzekeraar is Amlin UK (A+ rating) in Engeland. Een verzekeraar en tevens herverzekeraar die wereldwijd haar klanten een breed pakket aan verzekeringsoplossingen aanbiedt met zeer ruime limieten. Amlin richt zich derhalve niet alleen op de kleinere gemeenten in Nederland maar ook op de grotere steden.

Meer informatie vindt u op www.msamlin.com


Samenwerking met makelaars:

Melior heeft ervoor gekozen om samen te werken met gerenommeerde makelaars. Melior levert netto premies en indien u uw belangen door een makelaar laat behartigen, dient u de makelaar te vergoeden voor haar werkzaamheden. Melior werkt op dit moment samen met Meeùs, Marsh en InsuranceManagers.


Onze voorwaarden en de “legal check“

Onze voorwaarden zijn klaar en op basis van uw wensen geschreven. Nadat Louise Redder en haar team, namens het VPO, zo vriendelijk was om kritisch onze voorwaarden te beoordelen hebben we de zogenoemde “legal check“ van Kennedy Van der Laan doorstaan. Wij zijn er nu zeker van dat wij u uitstekende voorwaarden kunnen aanbieden die de gemeentelijke belangen beschermen.

Nogmaals een warm dank aan de betrokken mensen!


Europese aanbesteding en onderhandse aanbestedingen:

Nog even en het aanbesteden rond verzekeringen barst weer los! Wij zien al enkele aanbestedingen voorbij komen. De piek zal weer tussen september en november liggen. Wij zijn er klaar voor om uw aanvragen te behandelen. Mocht u “onderhands“ willen aanbesteden? Vergeet ons dan niet.

U kunt uw offerteverzoek mailen aan info@meliorverzekeringen.nl of b.postema@meliorverzekeringen.nl.
Wij zijn ervan overtuigd dat wij u, wat betreft voorwaarden en prijs, een goed en concurrerend aanbod kunnen doen.


Verzekeringsplatform overheden:

Wij willen de leden van de werkgroep aansprakelijkheid bedanken voor hun hulp en begeleiding in de afgelopen periode. Jullie inzet om onze voorwaarden te beoordelen is van grote waarde geweest!


Andere verzekeringsproducten voor gemeenten:

Melior stopt niet bij aansprakelijkheidsverzekeringen. In de brandmarkt vindt er een stevige concentratie van brandverzekeraars plaats. Hierdoor wordt de marktwerking verstoord.
Dat is één van de redenen waarom Melior binnenkort haar brandverzekering introduceert, met wederom een buitenlandse verzekeraar en een keurige rating! Kortom voldoende keuze.

Wij informeren u spoedig.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief: